36. Otrohet

söndag 10 maj 2009

Jag är ganska bra på att analysera saker. Att fundera, sönderdela och lägga in olika värderingar. Det är inte alltid så bra. 

Alldeles precis satt jag och kollade igenom bilder på exet på Facebook. Minnen om hur kul man haft det och hur bra allt var en gång i tiden. Och hur det sedan gick utför, hur man bara hade kul ihop när det var fest och andra var med och när man inte längre hade något att prata med varandra om och inte heller ville träffas över huvud taget. Hur båda försökte vara så upptagna som möjligt för att slippa vara hemma och träffa den andre. Sedan kommer de där funderingarna över var det var det gick snett. När.... Jag vet inte. Jag har ingen aning. Och det spelar kanske ingen roll heller. En jobbig sak som påverkade var min bästa kompis.

Exet och jag hade flyttat ihop och bodde i en tvåa i Borås. Jag vet inte exakt när det var, vi kanske hade bott ihop ett halvår. Hur som helst så hade vi några kompisar över på fest och skulle gå ut. När vi sedan kommer hem är det dags för att efterfesta, ja alla skulle ju sova över, eftersom de hade såpass långt hem från Borås. Jag tror vi var fem stycken och alla är ganska fulla. Jag sitter och pratar med en av mina vänner och går plötsligt in i sovrummet av någon anledning. Där ligger mitt ex och min bästa vän i sängen och hånglar och hon har ena handen på väg ner i hans byxor och håller på att knäppa upp dem. Jag ropar hans namn irriterat och han reagerar, sätter sig upp, skakar yrvaket på huvudet. Drar med honom ut i köket och undrar vad fan  han håller på med. Han vet inte. 

Dagen efter, när alla åkt hem, försöker jag prata med honom, men han minns inte vad som hänt. För två veckor sedan träffade jag min före detta bästis. Hon hade flyttat hem till stan efter att ha bott långt upp i norr och pluggat i flera år. Vi hade väldigt dålig kontakt under den tiden. Efter ett tag drar hon undan mig och vill prata om den där kvällen, som jag vid det här laget faktiskt hade glömt bort, och ber om ursäkt. Hon är uppriktigt förstörd över hur hon betett sig och att hon hånglade med mitt ex där på utestället. Där på utestället? Va? Där OCKSÅ? Ja, tydligen... Jag förklarar för henne att det hade jag ingen aning om, däremot det som hände i min säng. Hon har inget minne av det och bryter nästa ihop av skulkänslor och dåligt samvete - med all rätt. Hon frågar om jag hatar henne. Det gör jag inte. Även om hon var min bästa vän, så var det han som var ihop med mig. Och som det är nu spelar det ingen roll. Vi är inte ihop längre, kommer aldrig bli igen och dessutom är varken hon eller jag samma människa idag som vi var då. Men det klart att ärren finns där någonstans och det klart att det påverkar hur jag tänker och känner i det förhållande jag plötsligt befinner mig i nu.

Efter att vi hade gjort slut sa mitt ex att han aldrig någonsin varit otrogen mot mig. Jag undrar vad hans definition på otrohet är... 

2 kommentarer:

helene sa...

FY FAAN! Vad lågt av både din kompis och av honom! Man gör inte så och hade ngn gjort så mot mig hade ingen av dem varit välkomna i mitt liv längre!!

KakanH sa...

Lågt av dem båda, men jag hade nog blivit mest arg på sambon.
Skulle min man ens pussa på en annan tjej skulle jag bli sur. Inte för att pussen i sig är så "farlig" men för att han inte är fysisk av sig med så många. Skillnad med mig som gärna kramar alla jag känner. ;)
Fast även detta har vi pratat om så vi vet var vår gemensamma gräns går.

Det måste ha varit skönt på sätt och vis att träffa henne och kunna lämna det bakom dig.

Skicka en kommentar

 
◄ Design by Pocket